Офроуд приключения с АТВ под наем за начинаещи и напреднали!

Бясна скорост + вятър в лицето + адреналин в кръвта = незабравимо офроуд приключение с АТВ!
Отдай се на екстремните преживявания, свежия въздух и красивите гледки.
При нас безопасността е на първо място!

Как протича разходката с АТВ под наем?

  1. Инструктаж по безопасност – 10-15мин – професионален инструктор ще ви запознае с основите на управление на ATV, правилата за кормуване и как да разбираме сигналите на водача на групата.
  2. Кратка разходка с АТВ-то – 10мин – с цел за усвоите техниката за правилно завиване и спиране.
  3. Приключението започва! – Когато инструктора прецени, че карате АТВ уверено, се отправяте да покорявате черните пътища!

За по-напредналите има и с полуавтоматични и ръчни скорости.

Темпото и маршрута ще бъдат преценени според индивидуалните особености на всеки участник и цялата група.

Карането на ATV не протича в защитени територии!

Използването на каска и цялата екипировка е задължително.

Всички разходки с АТВ се провеждат по светло.

Често задавани въпроси за АТВ

Какво е АТВ?
All Terrain Vehicle, или също Quad Bike – високопроходимо транспортно средство на 4 колела, с гуми с ниско налягане. Оператора седи на седалка, подобна на мотоциклетна и управлява АТВ-то с помощта на кормилото. За разлика от мотоциклета, допълнителните две колела дават стабилност, особено на ниски скорости. С автоматични скорости, АТВ-то е много лесно за каране.

Какво да нося с мен и какви дрехи да облека за АТВ разходката?
Носете свободни дрехи, които не се притеснявате да изцапате. Носете втори комплект дрехи. Носете затворени обувки, а не сандали или джапанки. Крем против слънце се препоръчва.

Каква екипировка предлагате?
Всичко необходимо – каска, ръкавици, очила, маска, боне и защитни дрехи/ризница.

Трябва ли ми шофьорска книжка, за да управлявам АТВ под наем?
Не, понеже ще караме офроуд, а там книжка не се изисква.

Каква е минималната възраст за да участвам в АТВ преходите?
Минималната възраст е 15 години за да карате и 5 години за да се возите.

Ще бъде ли отменено АТВ приключението ако вали?
Не! Даже ще е по-забавно. Разбира се при порен дъжд ще бъдете уведомени за отлагане на приключението максимално рано.

Трябва ли ми опит, за да управлявам АТВ?
Никакъв опит не е нужен АТВ-та се управляват изключително лесно, и ще се научите да карате за няколко минути.

Показване на 23 резултата

Отзиви

Еди Филипов 02.10.2022 Беше вълнуваща разходка Всичко беше на ниво И ако се чудите дали да отидете или не няма смисъл да мислите при първа възможност отивайте няма да съжалявате ❤

Ивета 03.05.2021 Уникално преживяване. Всичко беше на ниво. Препоръчвам!

Димитър, Борислав, Атанас и Димо 09.04.2020 Получи се страхотна изненада от компанията, организацията беше на ниво и всички сме доволни, екипът са пичове!

Симона Добрева 09.04.2020 Най-яката идея на приятелят за уикенда, пак бих се качила на АТВ :)))))))))))))СУПЕР СТЕ

Емил Узунов 09.04.2020 Преходът много ни хареса, имахме време и да свикнем с управлението, екипът бяха професионалисти

Ивайло Стоянов 09.07.2019 Много добре прекарани 2 часа адреналин под слънцето, добре е за начинаещи , но ставаше и за хора с малко опит като нас. Препоръчвам!

Дора Маринова 26.06.2019 Пробвайте с.Владая, супер як маршрут , ще се включим пак със сигурност! Мерси на целия екип, супер сте!

Даниел Петров 26.06.2019 АTV разходката беше вълнуваща, маршрутът също яко измислен, взехме си дозата екстремно! ;))))))Всичко беше на ниво, много сме доволни!

Малко повече за АТВ-тата

Осигуряване на безопасност при каране на АТВ
Екипировката е много важна за безопасно каране. Тя включва каска, очила, ботуши, ръкавици. Облеклото трябва да е удобно. Обърнете особено внимание на обувките – те трябва да са тип туристически, високи, за да защитават краката, включително и от намокряне при преминаване през влажен или мокър терен.
АТВ-то се обръща лесно, при което управляващият се оказва под него. Затова носенето на каска и други предпазни средства е много важно за предпазване от травми.
АТВ-тата са предназначени за каране в офроуд местности. Ако се карат по бетон, асфалт или павета, това е много опасно – както поради спецификата на гумите им, така и поради това, че управляването им по такива терени създава много проблеми.

Положението на тялото – много важно за устойчивостта на АТВ-то
Положението на тялото при каране е много важно, особено при завиване и каране по наклони. Затова трябва да се научите накъде да премествате тежестта си, кога да се движите. При каране по наклони, по трудни терени и с по-висока скорост трябва да се движите често и повече.
Когато трябва да преместите тежестта на тялото си напред, назад или настрани, ще ви е по-лесно, ако краката ви са на местата, определени за тях. Така по-лесно ще се движите във всички посоки.
Туловището оказва най-голямо влияние за разпределянето на тежестта върху АТВ-то. А когато се изправите, можете да преместите по-голяма част от тежестта си и така да увеличите стабилността на квадроцикъла.

Когато се налага да пресечете шосе или магистрала
Големите грайфери на гумите ги правят неустойчиви при каране по твърди и равни настилки. Затова, когато се наложи да пресичате шосе или магистрала, първо изберете място с добра видимост в двете посоки. При пресичането карайте бавно.

Когато карате по равен терен
Ако не познавате терена, карайте по пътеките. Внимавайте за дупки и камъни и ги заобикаляйте. Ако карате през местност с висока трева, бъдете особено внимателни, защото в нея не си личат неравности като камъни, дупки и други.

Изпълняване на завой
При завой първо трябва да преместите теглото на тялото си напред и да се наклоните в страната, на която завивате. Ако АТВ-то започне да се повдига, намалете скоростта и наклонете тялото допълнително към страната на завиване.
При каране с бавна скорост изместете ханша към външната страна по отношение на завоя. При висока скорост преместването на тежестта към външната страна на завоя трябва да е по-малко, затова изместете ханша към вътрешната страна.

Каране нагоре по наклон
При каране нагоре по наклон използвайте по-ниска предавка и ускорявайте нагоре. Така ще поддържате инерцията. Наклонете се напред или се изправете с преместване на тежестта на тялото напред.

Каране надолу по наклон
Ако теренът е хлъзгав, ронлив или неравен, не минавайте напречно. Ако е стръмен, по-добре е да се спуснете напречно или под ъгъл.
Трябва да сте седнали в задната част на АТВ-то или тялото ви да е наклонено към горната част на наклона, така че тежестта ви да пада на задните гуми.

Каране по пясъчен терен
Ако пясъкът е мокър, карането по такъв терен е трудно. Избягвайте мокри пясъчни терени.

Каране през вода и по заснежени терени
АТВ-тата могат да преминават през терени, покрити с вода, ако нивото на водата не е високо.
Не трябва да карате в дълбок сняг, защото можете да затънете. Преминавайте по пътеки и пъртини и търсете участъци с твърд сняг.

Какво е важно да носите при разходка с АТВ
Преди самата разходка инструкторът ще ви обясни основните принципи на каране и как да се грижите за безопасността си.
Ще ви посъветва и да носите достатъчно вода. При дълги разходки, особено в топло време, водата за пиене е много важна, за да не се дехидратирате.
Важно е да имате и зареден мобилен телефон, в случай че се отклоните и трябва да се обадите, за да ви намерят. Най-добре е да имате телефон с GPS.

Необходимо ли е участниците в разходката да имат шофьорски книжки
Шофьорска книжка за управление на АТВ се изисква при шофиране по републикански пътища. Тя трябва да е категория „В“. За разходки в местности около курорти, до близки планински върхове и други подобни обекти след природата не е необходима шофьорска книжка.